Onrust in de klas

In er onrust in de klas?                                                                                     
Is jouw klas uit balans?
Begint de sfeer het leerklimaat negatief te beïnvloeden?
Merk je dat je je zorgen begint te maken over jouw klas?

Er zijn verschillende manieren om hiermee aan de slag te gaan!

Ik geef een paar keer per jaar de inspiratiedag "101 Werkvormen in de klas", een dagworkshop waarbij je de ins en outs van werkvormen en energizers leert.
Hoe ze toe te passen in  jouw klas. Thema's hierbij zijn structuur, orde (houden)  en DOEN! Het is een dag waarbij jij met veel ideeën en handvatten naar huis gaat!
Werkvormen zijn bij uitstek geschikt om je klas eens "op te schudden".

Daarnaast verzorg ik trainingen op scholen.

In mijn sociale vaardigheidstrainingen; “Weten wie je bent, weten wat je kan" ga ik met de klas aan de slag.
Eerst hebben wij een gratis intake gesprek, aan de hand daarvan doe ik een voorstel welke thema's we gaan behandelen in de training.

Jij blijft bij de trainingen en doet mee. Je gaat meekijken naar jouw klas, van een afstand. Die momenten dat er veel aan de hand is, maar wat gebeurde er nou? Die komen zeker weer voorbij.
Ik ga in op de kwaliteiten die de leerlingen hebben; waar zijn ze goed in? welke balans heb jij nodig in jouw klas?
En wanneer gaan jouw leerlingen gedrag vertonen dat ze zichzelf tekort doen? Dat kan door te onrustig maar ook door té rustig te zijn.
Waar zijn de aangrijpingspunten?

Ik gebruik voorbeelden uit het dagelijks leven van leerlingen in mijn lessen, dat maakt de lessen interessant en toepasbaar. In klassen waar de 'pikorde' de sfeer en het leerklimaat negatief beïnvloedt ga ik deze veranderen. Dat doe ik ook door de te stille leerlingen en de meelopende leerlingen sterker en weerbaarder te maken tegen de  drukke leerlingen.

Online hebben wij een training: "Massage in de klas: . Voor sommige klassen is dit weer een goed aangrijpingspunt. Voor een proeffilmpje kijk hier

Wil je met je leerlingen eens een ontspannen moment hebben?

Kijk dan eens naar ons boek "Verhalen met L.E.F.' Ontspanningsverhalen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar mét kleurplaten! De verhalen zijn zodanig geschreven dat je ze in de klas of thuis voor het slapen gaan kunt gebruiken.  HIER kan je 3 verhalen gratis downloaden

 

Je kan naar de bladeren op de grond blijven kijken.
Je kan er ook lekker doorheen gaan stampen.

>