Eén keer moet de eerste keer zijn.

Het afgelopen jaar was een enorm druk jaar maar heeft mij veel gebracht. Eindelijk uit Zoetermeer verhuisd naar een heerlijk appartement in Rijswijk. Na 2 jaar pauze afgestudeerd van Holos. En via Open Circles begonnen met hoe ik mijzelf, mijn bedrijf beter kan ontwikkelen en mijn cliënten beter kan vinden en aantrekken.

Van alles heb ik veel geleerd.
Hoe fijn het was om mensen om mij heen te hebben die mij hebben geholpen mijn gehavende woning weer nieuw leven in te blazen. Ik heb muren die behangen zijn met liefde.

Kaart afstuderen

de examinator trekt voor iedere afgestudeerde een engelenkaartje en voorziet die van een tekst. Zó mooi!

Hoe spannend het was om weer terug te gaan naar Holos, goed willen
doen is een ding van mij. En dan weer naast de meetlat gaan staan…!
En hoe fijn het was om te merken dat ik daar helemaal niet bang
voor hoef te zijn, zie de foto.
En dat ik verder kon, als Holos Massagetherapeut.

En, mijn eigen Praktijk Twee Handen.Hoe daar mee verder, zoals het ging was het moeilijk.
Open Circles heeft me enorm wakker geschud. Heb ik een bedrijf of heb ik een hobby? Oei, die kwam aan! Maar gelukkig kreeg ik ook een heleboel handvaten erachteraan, praktisch en qua mindset, om van mijn hobby (betaalde, maar nog steeds hobby) een bedrijf te gaan maken.
3 Weekend cursussen verder, nog een paar seminars tussendoor, zie ik plotseling hoe ik al mijn activiteiten voor jong en oud, één op één en in groepsverband in mijn Praktijk hou en uit ga bouwen.
Ik heb geen voornemens meer voor het nieuwe jaar. Ik had elke dag van het jaar voornemens,maar; kwamen ze ook uit…? Nou, niet zo vaak en niet zo goed als ik wel zou willen.
Nu is het anders, bij mijn renovatie en verhuizing (binnen 6 weken!, zouden voornemens te kort hebben geschoten.
Naast het afstuderen van Holos nog genoeg blijven verdienen om van te kunnen leven had ik in het najaar daarvoor al geregeld.
Ik had toen een PLAN. Misschien niet het meest uitgeschreven, gedetailleerde plan ooit. Maar… ik had een plan. WAT wil ik, HOE bereik ik het en WAT kost het mij aan geld, tijd etc?
En nu heb ik een PLAN voor mijn eigen Praktijk Twee Handen. Dat ga ik doen, op die manier en binnen die tijd en met die kosten en opbrengsten. Plotseling staan mijn dromen concreet op papier. Stap voor stap, van klein naar groot.
Een keer moet de eerste keer zijn…
En deze blog is daar een stapje in, wat zijn jouw plannen voor volgend jaar? Hoe ga je die bereiken? In mijn volgende blogs ga ik hier op door, en je zal verrast zijn hoe plannen ook over dromen en wensen kunnen gaan.

Tagged on:     

One thought on “Plan je leven

 • 4 december 2012 at 18:57
  Permalink

  Lieve Maaike,

  Heel erg trots op jou hoe je lekker bezig bent! Fijn om je ontmoet te hebben afgelopen jaar en dat we elkaar snel weer eens mogen ontmoeten!

  Liefs,

  Simone.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *