Onderlinge massage in de klas

Onderlinge massage in de klas is een training waarbij de kinderen én de leerkracht leren hoe je elkaar kunt masseren over de kleren heen.

Het elkaar leren masseren leert de kinderen ook om op hun eigen en andermans grenzen te letten. De kinderen leren het verschil te ervaren tussen gespannen en ontspannen. Een ontspannen kind kan meer informatie opnemen.

Onderlinge massage in de klas heeft een grote invloed op de sfeer in de klas,  de ‘break’ die het masseren is geeft de kinderen de kans om te ontspannen, alle indrukken van de dag, tot dan toe, een plek te geven.

Tijdens de lessen kan ook naar voren komen dat er een paar kinderen zijn, vaak de ‘pesters’ waar andere kinderen niet mee willen masseren. Dit pakken we in de lessen op. Met het kind en met de klas.

Na een rondje massage geven de kinderen aan ontspannen te zijn, rustiger, te voelen hoe moe ze zijn. Dat laatste is vaak een aanleiding tot een mooi gesprek over bedtijden:-).

Onderlinge massage in de klas leert kinderen ook hoe je elkaar wél aan kan raken, meestal is de boodschap om dat liever niet te doen.

De leerkracht is altijd aanwezig bij de lessen, de lessen worden in het eigen lokaal gegeven. Het enige wat moet gebeuren is dat de tafeltjes leeg zijn.

Praktische informatie:

Een training duurt 6 lessen van 1 uur, en 2 momenten van 30 minuten om de leerkracht te ondersteunen bij het invoegen in de dagelijkse routine.
Voor de training is er een gesprekje met de leerkracht, een uitleg wat we gaan doen en een korte bespreking van leerlingen.
De leerkracht krijg een kleine reader met wat achtergronden over massage in de klas en oefeningen om de aandacht terug te krijgen in de klas.
Aan het einde van de training heeft de leerkracht naast ervaring ook een set massage-platen waar hij of zij mee verder kan masseren in de klas.

In overleg is deze training ook na schooltijd te geven, er zal dan wel een leerkracht bij aanwezig moeten zijn.
Deze training is ook te betalen uit  GOA of LKP budget

Nieuwsgierig geworden? U kunt contact opnemen voor meer informatie of een gratis proefles.

 

Je kan naar de bladeren op de grond blijven kijken.
Je kan er ook lekker doorheen gaan stampen.

>