Kindermassage en coaching

Ik ga ervan uit dat hoe boos of vervelend of teruggetrokken een kind/tiener/puber zich ook gedraagt er altijd de roep om aandacht her-, en erkenning en een vraag om oplossing en liefde is. Van jou als ouder als eerste.

Onrustige, gevoelige, “te volle” kinderen maar ook “te” stille, teruggetrokken en niet goed in hun vel zittende kinderen kunnen veel baat hebben bij kindermassage. Maar ook kinderen, tieners of jongeren die even moeite hebben met bijvoorbeeld groter worden en alle uitdagingen die daar weer bij om de hoek komen kijken.

De kindermassage helpt het kind om zijn energie weer meer in balans te brengen. Overtollige indrukken en energie af te voeren. Tijdens de massage wordt het hoofd, de buik en de voeten van uw kind gemasseerd. Hierbij heeft uw kind een makkelijk zittende broek en t-shirt aan.

hand en hoofd

U zit als ouder in de ruimte, maar wel uit het zicht van uw kind. Ik sluit u niet buiten maar uw kind mag ook even zijn of haar aandacht op zichzelf richten.

Doordat ik ook aromatherapie (van Volatil) gebruik en dit of als wrijfolie, voetenbad of voor de aromabrander meegeef zet dit proces zich na de massage thuis voort.

De massages zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ik heb in 2011 de opleiding tot Holistisch kindermassage-coach bij Praktijk de Regenboog in Pijnacker gevolgd.

Uit mijn vorige werk als tiener- en jongerenwerkster heb ik onder andere gehaald dat veel kinderen, tieners en jongeren soms vastlopen met alle indrukken, veranderingen en eisen die ze krijgen of die aan ze gesteld worden. En dat vastlopen kan zeer veel verschillende uitingsvormen hebben van heel stil worden tot héél boos, en alles daar tussenin.

Je kan naar de bladeren op de grond blijven kijken.
Je kan er ook lekker doorheen gaan stampen.

>