Kinderen

Kinderen en Praktijk Twee Handen.

Ik heb 15 jaar in het kinder-tiener- en  jongerenwerk gewerkt in Zutphen, Ede en Den Haag. In die tijd ben ik veel, heel veel verschillende kinderen, jongeren en ouders ook trouwens tegengekomen.

Eén ding was altijd hetzelfde, iedereen loopt er wel eens tegenaan dat zij hun omgeving niet snappen. Of de omgeving hen niet.. het is een kwestie van perspectief soms.
Nu ben ik daar zelf erg bekend mee, vanaf kleins af aan heb ik me afgevraagd hoe grote mensen het één zeggen en het ander kunnen doen. Mij lopen verbazen over de rare dingen die mijn vriendjes en vriendinnetjes soms nodig vonden om te doen. Of mij oplegden om te doen, en de grootste verbazing kwam als ik het dan nog eens dééd ook! Meestal gevolgd door twijfel en verwarring.

Oftewel, groter worden is een raar iets. En niet altijd even makkelijk of leuk, dat ook.

Toen ik “groot was” ben ik mijgaan verdiepen in hoe je nu fijner groot kunt worden.
Eerst via mijn werk en later, naast mijn werk, door opleidingen. Holistische massagetherapie is meer gericht op volwassenen maar geeft vaak een goed beeld op de effecten van je jeugdervaringen op de rest van je leven. Daarnaast heb ik ook opleidingen kindermassage en coaching en docent kinderyoga gevolgd.

Waarom?

Omdat ik een bijdrage wil en kan leveren aan kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Niet dat iedereen de hoogste opleiding moet halen, maar ik wil dat iedereen het beste haalt uit wat hij of zij kan, en daar trots op is en blij van wordt.

En daarvoor moet je wel de mogelijkheid hebben. En soms wordt die geblokkeerd door allerlei dingen die je niet snapt, aankan of geen controle over hebt.

Via kleuter-kinder-tieneryoga en Yoga met je kind werk ik aan een positief zelfbeeld van een kind.
Bij kindermassage en coaching neem ik jouw kind maar ook jou mee naar het punt waar jullie weer contact maken.
In de sociale vaardigheidstrainingen “weten wie je bent, weten wat je kan” werk ik in groepen aan het samenwerken tussen kinderen, grenzen stellen en respecteren en hoe je positieve doelen kunt inzetten bij het bestrijden van negatieve zelfbeelden en daaruit voortvloeiend gedrag.

Neem gerust contact op voor een afspraak.

Je kan naar de bladeren op de grond blijven kijken.
Je kan er ook lekker doorheen gaan stampen.

>