Een droom is een wens zonder plan, een doel is een wens met een plan, een uitvoerbare droom. Het klinkt misschien raar op een website over Holistische massagetherapie, of niet? Je hebt dromen nodig om geïnspireerd te kunnen leven vind ik, maar als ze nooit uitkomen wordt het een hele andere zaak.

Plannen maken en (reële) doelen stellen heb ik een groot gedeelte van mijn leven buiten de deur gehouden. Dat doodde mijn creativiteit vond ik, dat heb ik niet nodig…

Maar.. het grotere plaatje, wat was dat? Achteraf gezien, was dat er niet. Of misschien was dat wat ik wilde niet haalbaar bij gebrek aan welk plan dan ook.
Ik zou bijna zeggen; DUS kwam ik in een roerige tijd terecht. Een in rap tempo slechter wordende relatie, onrustig op en over mijn werk, eigenlijk overal onrust en ontevredenheid.
Dat was mijn klacht; ontevredenheid en onrust. Ik liep ook heel vrolijk rond hoor, maar ken je dat knagende gevoel, is dit het nu??
En geloof me, een dagplanning; dan dit, dan dat, wat doe ik met een bijna dubbele afspraak en ook nog koken en een rustige avond. Oftewel, enorm veel ballen in de lucht houden.

Dát kan ik!

In mijn geval was er een enorme knal voor nodig om mij op een ander spoor te krijgen. Echtscheiding, met bijgevolg de verkoop van het door mij zo geliefde huis, tijdelijk geen werk en nog altijd geen idee.

Nu hoeft, en ik hoop het voor je, deze situatie niet op jouw van toepassing te zijn.
Ik schrijf het op om je te laten zien wat ik achteraf zag; ik liep zó buiten mijn pad, en kon daar geen vrede mee hebben dat er een hele harde, vervelende verandering voor nodig was om mij weer naar mijn pad toe te krijgen.

Ik hád mijn hele leven al van alles en nog wat gedaan, ik had nu alleen een richting erbij, ik ging ergens naartoe.
Ik kon wel organiseren, plannen en uitvoeren. Nu had het een richting en kon ik een ‘resultaat’ zoals bijvoorbeeld; “Vind ik mijn nieuwe huis leuk?” meten, en bijstellen.

En niet alles is nu halleluja en gloria, om in de december stemming te blijven.

Maar ik heb plannen voor 2013.

In mijn praktijk wil ik ook met jouw aan de slag met workshops.
Workshops hoe je je kind leert masseren
Workshops Holistische massages, in 5 avonden leer je enkele Holistische massages; van de rug, benen en hoofd.
En workshops; Bij jezelf blijven. Workshops waarin we op zoek gaan naar de dagelijkse ‘ruis’ in je leven. Ruis die je niet helpt maar tegenhoudt, die je niet steunt maar stoort.

Voor mij is ruis bijvoorbeeld:

 • Geen dagelijkse planning maken maar beginnen in dingen van de dag. Het blijft een uitdaging.
 • Ook ik heb regelmatig het gevoel dat ik te weinig tijd heb. Wéér een dag voorbij! Ondanks mijn lijstjes….
 • Lijstjes maken, maar ze wel haalbaar houden.
 • Ik stroom altijd over van ideeën, maar kan ik ze ook allemaal uitvoeren?
 • Is genoeg goed genoeg?
 • Blijven kijken naar de dingen die ik wél doe.

 

Maar..hoe is het met jouw?
Stel jij doelen, heb je een idee waar je naartoe gaat?
Klopt dat met je omgeving, gaat die mee of voelt die als een tegenwerkende kracht?
Lukt het je om in de drukte van de dag je te bedenken wat je nu eigenlijk wilt?

Ik bedenk maar wat vragen, wat kom jij tegen als je dit zo leest?
Groot of klein?
Wat is je grootste uitdaging?

Ik ben benieuwd hoe jij daar in staat of over denkt.
Ik gebruik die kennis om mijn werk met en voor jou nog beter af te stemmen.
Je reactie levert je een gratis uitnodiging op voor de workshop “Blijf bij jezelf”. Donderdag 17 januari 2013, aanvang 19.30 uur.

Mijn ervaring is dat het wel even eng is maar je kan elkaar enorm inspireren. Je bent misschien niet zo alleen in je dingen als je wel denkt, en misschien heb jij nog een mooie oplossing voor iemand anders.

Ik hoop van je te lezen, en als ik je nog niet ken; je een keer tegen te komen!
Heb een mooie week.
Maaike

One thought on “Dromen plannen

 • 13 december 2012 at 10:04
  Permalink

  Mooi Maaike. Mooi dat je dromen een richting geeft. Terugkijkend bestaat mijn leven vooral uit een zoektocht naar voldoening en geluk. Het beginnen van nieuwe studies, het volbouwen met allerlei leuke activiteiten waar ik plezier en voldoening uit haalde. Werk beperkte mij en ik nam de keuze mijn hele leven even leeg te maken. Alles anders, huis en haard opgegeven voor een onzeker bestaan zonder werk en als enige huis een 39 jaar oude camperbus was misschien wel de grootste stap. Alles lag volledig open. Zonder iets en misschien wel met een (vaag) doel, maar een doel zonder plan. Voor mij is richting belangrijker dan een doel. Een doel klinkt als een soort eindpunt, en ik ben altijd bang voor het ‘wat dan’. Maar een plan en een richting legt bouwstenen voor een weg en geven vrijheid je paden te verleggen onderweg. Ik zie het als een reis. Een reis zonder bestemming, of althans niet met een vastgelegde bestemming. Nu even letterlijk, maar ook figuurlijk. Uitzichten en inzichten onderweg kunnen je plan/ doel/ richting doen veranderen. Ik weet eigenlijk niet met welke bedoelingen ik dit typ of waar ik heen wil (lekker poetisch met dit onderwerp haha) maar je vroeg te brainstormen so here it is 😉

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *